Willemsfonds Ronse

Activiteiten 2017

12 november 2017 om 11u00
boekvoorstelling 'Verzwegen verlangen' 

De voorbije eeuwen bleef het vaak opmerkelijk stil rond zogenaamde 'sodomieten', 'buggers', 'geelgieters' en 'vuile vrouwen'. Niettemin tonen talloze bestofte gerechtelijke dossiers aan dat 'de liefde die haar eigen naam niet noemen durfde' ook bij ons allesbehalve zeldzaam was. Dit boek gebruikt deze fascinerende procesdossiers als leidraad om een verborgen geschiedenis bloot te leggen: als gidsen doorheen een vergeten wereld van badhuizen, urinoirs, achterkamers en homobars, en als de rijke getuigenissen van vurige verlangens die de samenleving lange tijd begreep als zondig of ziek.
Verzwegen verlangen reconstrueert de leefwereld van 'potten' en 'pederasten' in België, van de middeleeuwen tot vandaag, en bespreekt de veranderde mentaliteit rond een thema dat slechts met mondjesmaat publiekelijk bespreekbaar werd.

Een niet te missen lezing door Jonas Roelens! 

locatie: VC De Branderij, Zuidstraat 13 te 9600 Ronse
inkom: 5 € / leden WF 3 €
info en reservatie via willemsfondsronse@gmail.com of 0478/52 73 43 (Tony)


9 december 2017 om 19u30
Een Kaas- en wijnavond met een filosofisch tintje.

Op een sfeervolle ingerichte locatie; gezellig samenzijn onder het nuttigen van een lekkere kaasschotel met aangepaste wijnen. Dit alles overgoten met een verrassend filosofisch sausje, in goede banen geleid door de vrijzinnige academicus Jurgen Slembrouck en Kurt Beckers. 

Locatie: CC De Ververij, De Brouwerij, Priesterstraat 13 te 9600 Ronse
Deelnameprijs: 15 € (inkom en kaasschotel)
Reservatie voor 5 december 2017!!

Reservatie is definitief door aankoop van inkomkaarten bij de bestuursleden of door storting op het rekeningnummer BE17 3631 2877 5321 van het WF Ronse met vermelding 'kaas'. 

Info en reservatie via willemsfondsronse@gmail.com of 0476/356 456 (Isabelle)


 

Cathy Penson

Samen met tal van vrijwilligers organiseren wij elk jaar het Lentefeest en het Feest Vrijzinnige Jeugd!