Organisaties te gast


Ook enkele niet vrijzinnige organisaties kunnen gebruik maken van de lokalen/vergaderzalen van VC De Branderij:

1. Toeterniettoe


Toeterniettoe is een open vereniging voor en door jongeren t.e.m. 30 jaar in de Vlaamse Ardennen. De jongerengroep maakt deel uit van het samenwerkingsverband Wel Jong Niet Hetero en is lid van çavaria en het Oost-Vlaamse regenbooghuis Casa Rosa. Toeterniettoe is er voor elke holebi-, transgender- of zoekende jongere en organiseert activiteiten en vorming.

Jongeren die willen kennismaken met Toeterniettoe en/of hun verhaal kwijt willen, kunnen terecht bij de onthaalvrijwilligers. Zo’n kennismakingsbabbel kan doorgaan in De Branderij.

Engelsenlaan 136
9600 Ronse
onthaal@toeterniettoe.be
https://toeterniettoe.be
055 580 155Toeterniettoe is een organisatie die gebruik kan maken van de vergaderzaal van VC De Branderij. Toeterniettoe is een pluralistische vereniging.

 

2. Fietsersbond

De Fietsersbond Ronse wil een apolitieke, ongebonden vereniging zijn die het fietsen promoot en zo veilig en gezond mogelijk wil maken.

Wat doet Fietsersbond Ronse precies?

De gemeenteraad keurde een Mobiliteitsplan voor Ronse goed in april 2015. Deze bevat heel wat dat de fietsers aanbelangt: vooral de intentie om de fietser een grotere plaats te bezorgenin het verkeer.

Alle projecten in en rond Ronse worden opgevolgd door onze fietsersbond, hetgeen veel energie vergt en een grote kennis vereist van verkeersaangelegenheden.

Fietsersbond Ronse wordt gehoord door alle instanties die hierbij betrokken zijn: het Stadsbestuur, de Porvincie, het Gewest en door de Politie. We worden ook gesteund door fietsersbond nationaal.

De vergaderingen van de fietsersbond gaan door in het VC De Branderij. De fietsersbond is een levensbeschouwelijke neutrale vereniging.

Contactpersoon: Marc Bruyland
fietsersbond.ronse@hotmail.com 
Tel: 0475428656

Katrien Cornelissen

Ik wil als voorzitter van de Branderij een bruisend vrijzinnig centrum maken!

Activiteiten